Etsi
  • Tea Holm

Sisäisen rauhan käsikirja

Päivitetty: helmi 24

Sisäisen rauhan käsikirja on paljon enemmän kuin "Ole läsnä, niin kaikki ratkeaa!" -opus. Siitä löytyy monta vastausta: usean henkisen opettajan parhaat sitaatit, tehokkaimmat harjoitukset sekä tiivistä mietiskelyä monesta eri näkökulmasta.

Mitra Vasaran mukaan jotkut uskovat yhden tien valitsemiseen, mutta silloin jokin upea ja tehokas näkökulma voi jäädä kokematta. Olen samaa mieltä siitä, että kun tutustuu useaan ajattelijaan, voi löytää niistä ajatusten helmet ja jopa tehdä helminauhan. Yksi tie voi johtaa perille, mutta viidakko on seikkailu.

Entä jos elämän tarkoitus on oleminen? Tässä ja nyt. Käytännön kokemus ja luonnollinen olotila kulkevat käsi kädessä. Ihminen ei ole kehitysprojekti, vaan inhimillinen olento, jonka ei tulisi hyväksyä itseään vasta sitten kun... NYT on oikea aika.

Idän ajattelun mukaan kaikki vain tapahtuu. Kaikki tapahtuu itsestään. Mutta sitten ihminen kehittää tarinan. On kenties hyvä kysyä itseltään, ovatko omat tarinat totta, todenmukaisia. Valaistuminen, herääminen tai sisäinen rauha.

Mielen "takana" Mitä sitten tavoitteleekin, niin se on kontrolloivan ja ajattelevan mielen takana. Mielen, joka käsitteellistää kaiken. Kaiken takana oleva tietoisuus toimii ilman ajatuksiakin. Sellainen tietoisuus myös käsittää kaiken.

Eckhart Tollen mukaan elämäntilanne voi olla mielen aikaansaannosta. Tiedostamalla mielen roolin ja toimintatavan voi alkaa valaistua eli tulla tietoiseksi omasta tilanteestaan, tilastaan.

Omat uskomukset Uskomusten käsittelyyn on monia tekniikoita. Niitä Mitra myös esittelee lyhyesti. Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta tämä käsikirja auttaa ahdingossa. Kun ahdistaa, eikä meinaa päästä pois jostain tilanteesta mielensä tasolla. Yksi tekniikoista on Paranemisen avain.

Itkeminen auttaa stressiin, koska sen kautta kehosta poistuu stressihormoneja. Myös rukoileminen on voimakas hetki. Vapautuminen on vanhasta pois pyristelemistä. Se on uskomustensa juurille pääsemistä. Paloihin purkamista, jotta voitaisiin koota uusi ihminen.

Ilman kysymyksiä ei ole vastauksia Lukija voi kysyä itseltään esimerkiksi: "Kuka minä olen ilman tätä uskomusta?" Tarinat ovat usein päänsisäisiä kertomuksia. Ne voivat kuitenkin tuntua tosilta. "Mikään tässä maailmassa ei ole pysyvää. Mikään ei ole sinun omaasi. Kun olet vielä elossa, löydä se, joka on sinussa kuolematonta." – Mooji

Mikä sinussa tai sinusta on kuolematonta?

Kirjoittanut: Tea Holm, FT, TM

Tiesitkö, että mindfulness on melko tehokasta? Kaikilla se ei toimi, mutta verrattuna psykoterapian ja lääkehoidon yhdistelmään, mikä on tehokkain hoitomuoto ahdistuneisuushäiriöissä, se on yllättävän tehokas. (Lähde: Mielen salat -dokumentti) Tämä kirja sai kysymään, ovatko todellinen itse ja reaaliminä, joka kuitenkin elää tietyissä olosuhteissa, erilliset. Miten lähekkäin ne voivat olla? Onko todellinen itse vain ihanne? Vahva lukusuositus!


Psst! Tilattavissa mm. Adlibriksesta.

Kansikuva: Sisäisen rauhan käsikirja (Mitra Vasara)

53 katselukertaa0 kommenttia
 
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

©2020 by Kirjailijan Blogi. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now