Etsi
  • Tea Holm

Itseohjautuvuus ja intuitio

Päivitetty: helmi 24

Itseohjautuvuus ja intuitio: Suunnistus työyhteisön supervoimiin on Anne Elina Akolan teos intuition käytöstä työelämässä.

Kirjan tarkoituksena on tuoda esiin kehittymisen tarve niin yksilöissä kuin organisaatioissa. Se on kirjoitettu edelläkävijöille ja muutoksentekijöille. Työssään coachina ja kouluttajana sekä yrittäjänä Akola toteaa nähneensä tarpeeksi onnellisuuden kauppiaita.

Kyseessä ei ole pikalaastari pipiin, vaan jotain aivan muuta.

SUUNNISTAMINEN MUUTTUVASSA MAAILMASSA — METAFORIEN VOIMA Kirjoittaja käyttää apuna metaforia suunnistuksesta. Hänen mukaansa paras kompassi on kunkin omassa sisimmässä. Sitä ei valmentaja tai guru tarjoile ikään kuin ulkoa käsin. Kyse on luovasta prosessista sekä merkityksenannosta. Jokainen löytää perille sinne, minne haluaa löytää, on teoksen Itseohjautuvuus ja intuitio sanoma.

Ihmiset ja työyhteisöt vaikuttavat olevan eksyksissä muun muassa oman tekemisensä suhteen. Kuka minä olen? Mihin minä tai yritykseni on matkalla? Mikä on organisaationi tehtävä? Kysymyksiin ei ehkä ole valmiita vastauksia, mutta niihin voi silti vastata.

MIHIN TYÖELÄMÄ ON MENOSSA? ENTÄ SINÄ? Työelämä muuttuu, ihminen siinä mukana ainakin jossakin määrin. Ympäristö haastaa muuttumaan, myös ilmastonmuutos tekee sen aivan konkreettisesti. Muutokseen on varattava aikaa. Se ei tapahdu yhdessä yössä, ei edes yhdellä tsemppipäivällä työssä. Rapakunnosta ei pääse kisakuntoon yhdessä yössä tai edes kuukaudessa, mutta olisi silti hyvä tietää, että suunta on se oikea. Vai kuinka? Maailma on nykyään paitsi monimutkainen ja moniselitteinen myös epävakaa ja epävarma, mikä ei voi olla vaikuttamatta yksilöön. (Ks. luku Mikä ihmeen VUCA?)

ANNETAAN AIKAA TUNNISTAA OLENNAINEN Kirjan Itseohjautuvuus ja intuitio mukaan muutokselle on annettava aikaa. Sen vaatima ja tarvitsema aika aivan kuten ihmisellekin. Kirja puhuu sekä kokemuspohjaisen että mielipohjaisen tiedon tärkeydestä. Mielikeskeinen ihmiskäsitys ei välttämättä ole riittävä. Kokemustieto voi olla arvokasta.

Organisaatiokulttuurin kehittäminen on yhtä oleellista kuin yksilöiden kehittäminen. Hierarkkinen on vanha normaali. Menestyneimpiä organisaatioita yhdistävät tietyt tekijät, eikä niissä ole kyse hierarkiasta. Kaikki lähtee ihmisistä sekä siitä, että he kokevat työnsä merkitykselliseksi sekä mielekkääksi. Kyseenalaistaminen on olennaista muutoksen käynnistämisessä.

OPPIKIRJAKSI Tämä kirja kaikkien esimiesten ja joukkueenjohtajien tulisi ehkä lukea. Kyse on siitä, mitä työelämä mahdollistaa, ei vain siitä, mitä se vaatii tai pusertaa irti yksilöstä. Uusi johtajuus ottaa huomioon työntekijät: tiimit. Kirjaa on mahdollista lähestyä Anne Elina Akolan organisaatiokulttuurien kuvailujen kautta.

Itseohjautuvuus liittyy vapauteen valita mutta myös kyvykkyyteen ja yhteisöllisyyteen. Erilaisia persoonia tarvitaan, samoin kuin kirjoja työelämän muutoksesta. Tämä kirja kannattaa lukea viimeistään silloin, kun rahamantralla ei enää ole merkitystä onnellisuudelle, toisin sanoen se ei lisää sitä pät(ä)kän vertaa.

Kirjan lopussa on mielenkiintoisia tarinoita. Muun muassa Tony Dunderfelt ja Alan Seale sekä Gita Kadambi sekä Kalle Katevuo ja Tuomas Auvinen kertovat, kuinka itseohjautuvuus ja intuitio ovat auttaneet heitä työelämässä, sijoittamisessa ja elämässä yleensä.

Kustantaja Basam Booksin kuvaus kirjasta Itseohjautuvuus ja intuitio Kirja sisältää rautaisannoksen itseohjautuvuuden teoriaa selkeästi esitettynä, itseohjautuvuuden kehittämisen prosessimallin sekä käytännöllisiä harjoituksia. Lisäksi kirjassa on haastateltu huippuluokan johtajia ja asiantuntijoita siitä, mitä itseohjautuvuus ja intuitio heille merkitsevät ja kuinka itseohjautuvuuden kehittämistä on toteutettu erilaisissa organisaatioissa. Haastateltavina muiden muassa psykologi ja tietokirjailija Tony Dunderfelt, Suomen kansallisoopperan pääjohtaja Gita Kadambi ja Ericsson Finlandin tiimimanageri ja coach Minna Hallikainen.

Teoksesta on löydettävissä työyhteisön ja yksilöiden supervoimat, joilla saadaan aikaan sekä kilpailukykyä että kestävää hyvinvointia tässä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Anne Elina Akola FM, KM, Associated Certified Coach, Transformational Presence Coach, Reteaming Coach, aikuispedagogi on kouluttanut yksilöitä ja ryhmiä yli 30 vuoden ajan itsensä kehittämisessä ja johtamisessa. Hänellä on monipuolinen kokemus valmentajana, yrittäjänä ja esimiestehtävissä kulttuurialan hallinnossa, liike-elämässä ja kolmannella sektorilla. Akola tunnetaan myös puhujana itsen johtamista ja uutta organisaatiokulttuuria käsittelevissä aiheissa.

Katso saatavuus Adlibriksesta!

Kansikuva: Itseohjautuvuus ja intuitio: Suunnistus työyhteisön supervoimiin

7 katselukertaa0 kommenttia
 
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

©2020 by Kirjailijan Blogi. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now